Aceasta linie s-a construit in 1911; este cu ecartament de 700 mm si servea la transportarea produselor forestiere si minereuri de la Delinesti la Podul Secul (pe unde este astazi barajul Secu).
Lungimea intregii linii este de cca 27 km.
Tractiunea se facea cu 2 locomotive. Ca material rulant avea 31 de vagoane, toate fabricate la “Resita”, dintre care 5 sunt vagoane speciale pentru minereuri.
Personalul numara 2 functionari si 34 lucratori.
In 1934, aceasta linie s-a luat in exploatare de Caile Ferate uzinale.
In jurul anilor 60' a fost dezafectata, ca si linia Resita-Secul-Anina.
Mai jos, în galeria foto, vă prezint o parte din această cale ferată, aşa cum se prezintă ea după aproximativ 50 de ani de când nu a mai trecut niciun tren pe acolo.
Recomandare: această linie se poate restaura, terasamentul se poate consolida, la fel şi tunelele. Uşor se poate transforma într-o cale ferată turistică. La fel ca şi multe alte căi ferate forestiere care împânzesc împrejurimile Reşiţei.
Vizualizare hartă mărită
3 comentarii :
[...] Calea ferată forestieră Reşiţa-Delineşti Thu Oct 07, 2010 18:35 pm Aceasta linie s-a construit in 1911; este cu ecartament de 700 mm si servea la transportarea produselor forestiere si minereuri de la Delinesti la Podul Secul (pe unde astazi este digul barajului Secu). Lungimea intregii linii este de cca 27 km. Tractiunea se facea cu 2 locomotive. Ca material rulant avea 31 de vagoane, [...] [...]
awesome! ce inseamna trecerea timpului...
S-ar putea restaura, sigur c-ar fi frumos, dar pentru că trăim în Romania s-ar băga de 2 ori mai mulţi bani decât ar costa în realitate, din biletele de tren nu s-ar recupera niciodată investiţia, iar în plus dacă nu s-ar pune câte un paznic permanent la fiecare km, ce s-ar construi ziua ar dispărea noaptea...Aşa că mai bine ne lăsăm păgubaşi...
Trimiteți un comentariu