joi, 4 martie 2010

Banatul de munte – Producţia de roţi montate a StEG- ului 1854 – 1920

Fabrica de roţi montate - Vedere exterioară

Acest atelier a fost realizat în timpul primului razboi mondial pentru confecţionarea de roţi montate pentru tunuri. El cuprindea o serie de strunguri verticale pentru roţi şi bandaje, raboteuze, maşini de şlefuit excentrice, o presă de scos şi pus roţiile pe axe, cuptoare electrice pentru încălzit bandaje.
În total, numărul de maşini se ridica la 60.
Producţia în timpul războiului a fost de 18.000 osii montate anual.
Fabrica de roţi montate - Vedere interioară

 Fabrica de roţi montate - strunjirea bandajelor

Fabrica de roţi montate -prelucrarea discurilor

Fabrica de roţi montate -profilarea perechilor de roţi

3 comentarii :

Anonymous spunea...

Daca s-ar face o analiza a conducatorilor UCMR-isti ar fi o mare dezamagire. Oameni fara relevanta, care habar nu au in mod practic, de cele 11 puncte enumerate mai sus. Resiteni au dobandit o stare de rautate si indiferenta sora cu debilitatea. Sa faci atitea lucruri frumoase si un om sa vina sa distruga o istorie, tu analizind asta ca un lucru normal, inseamna ca-ti meriti soarta. Cred, as vrea sa ma insel, ca aceasta uzina pierde ultimul tren de revenire in prim planul marilor uzine.Nu exista nici o entitate pe care sa o vad focusata pe a misca lucrurile. Timpul o sa ne arate , dar e pacat.

G.P spunea...

Foarte bun articol,şi spre deosebire de alte articole,tu vi si cu soluţii,din 1935, dar de mare actualitate pt UCMR si Reşiţa noastra. Bravo, felicitări!

Anonymous spunea...

trebuie sa ne resemnam ,,,,,, asa zice si bunicu pe vremea lui el facea motoare navale si mi-a povestit ca atunci lucrau peste 20000 de oameni care erau calificati . Ucmr se mandreste doar cu trecutul.......
,CUM ESTE O MAXIMA MARE ,,Gloria stramoseasca pe stramosi cinsteste,in zadar nepotu cu ea se faleste" VECHI PROVERB

Trimiteți un comentariu

 
Countomat website statistics and webcounter (Statistik and Logfileanalyse, Statystyk, Statistici, Statistique)