marți, 24 august 2010

Lindenfeld – Timpul s-a oprit!

Iata ca dupa cateva neplaceri legate de vreme am reusit sa jungem la Lindenfeld duminica si nu sambata, asa cum ne-am propus initial. Tatal meu, un impatimit al plimbarilor in natura, istoricul Mircea Rusnac, Andreea si eu.

Am plecat pe la ora 9 din Resita si undeva pe la ora 10 am ajuns la vreo 2 km dupa satul Poiana. Am lasat masina intr-o poienita mirifica si am luat-o la pas. Nici nu am parcurs bine cateva sute de metri ca ne-am intalnit cu un cioban cu doi magari care coborase tocmai de la Lindefeld. Acesta ne-a dat informatii utile - care drum e mai bun si cam pe unde trebuie sa ajungem, aratandu-ne de jos o claita de fan pe coama dealului unde va trebui sa ajungem, dupa care va trebui sa parcurgem inca cativa kilometri pana sa ajungem la punctul terminus al excursiei noastre.

Luand la pas, drumul spalat de ploile din ultima vreme, am ajuns dupa vreo ora si un pic sus in coama dealului, la locul indicat de cioban.. Privind in jos, in vale, se vedea punctul de unde am plecat, salasul si casa de vacanta cu acoperisul verde. Tot drumul pana in coama dealului a fost printr-o padure de stejari, restul de drum pana in sat l-am strabatut pe o pasune alpina. Dupa aproximativ inca o ora si ceva am ajuns la primele ruine ale Lindenfeld-ului cat si casa total renovata a unui domn din Caransebes.

Pentru un sat parasit, am intalnit destul de multa agitatie. Ciobanii care stau toata vara acolo sus, turistii care vin de la Garana cu motociclete de motocross sau cu masinile de teren.

In tot satul se mai pastreaza aproximativ 4 case locuibile, biserica renovata acuma cativa ani, dar asupra careia iernile grele si-au pus amprenta. Din scoala se mai pastreaza doar zidurile, la fel ca si din majoritatea caselor.

Lindenfeld este alegerea perfecta de a face miscare intr-o duminica insorita de vara!

Recomand Mircea Rusnac – Excursie de documentare la Lindenfeld


6 comentarii :

Lindenfeld – Timpul sa oprit! - Ziarul toateBlogurile.ro spunea...

[...] Lindenfeld – Timpul sa oprit! Tue Aug 24, 2010 19:11 pm  Iata ca dupa cateva neplaceri legate de vreme am reusit sa jungem la Lindenfeld duminica si nu sambata, asa cum ne-am propus initial. Tatal meu, un impatimit al plimbarilor in natura, istoricul Mircea Rusnac, Andreea si eu.  Am plecat pe la ora 9 din Resita si undeva pe la ora 10 am ajuns la vreo [...] [...]

Mircea Rusnac – Excursie de documentare la Lindenfeld « Istoria Banatului spunea...

[...] Mai multe imagini din timpul excursiei la Lindenfeld puteţi vedea aici. [...]

VASSY spunea...

ACEASTĂ EXCURSIE DE DOCUMENTARE ESTE O MODESTĂ, DAR AVIZATĂ PRIVIRE SPRE TRECUT, SPRE LOCALITĂŢI CARE NU MAI SUNT, SAU NU SUNT LOCUITE, OAMENII PLECÂND SAU DISPĂRÂND NATURAL.
TE FELICIT PENTRU INIŢIATIVĂ, POZE ŞI POSTARE PE BLOG. FELICIT ŞI PE REMARCABILUL ISTORIC MIRCEA RUSNAC.
AM SĂ URMĂRESC CU ATENŢIE BLOGUL TĂU ŞI AL LUI MIRCEA ÎN CONTINUARE!

VASSY spunea...

NU AM COMENTAT MAI DEVREME PENTRU CĂ BLOGUL TĂU A FOST "BÂNTUIT " DE VIRUŞI. AŞA SEMNALIZA CALCULATORUL MEU.
ACUM ESTE ÎN REGULĂ!

Drăgan Adrian spunea...

Va multumesc!
Intradevar siteul a avut ceva probleme, am resit sa rezolva pana la urma
Va multumesc ca imi urmariti siteu
O zi buna

Nick spunea...

Ar trebui facuta o Asociatie cu obiectivul clar "Salvarea Lindenfeld".Eu m-as inscrie! Se pot accesa bani europeni,pe baza de proiecteconcise,detaliate si s-ar putea face minuni.Zona este superba! Gandeste-te daca n-ar fi oportuna ideea...Si nici nu este nevoie de multi bani pentru inregistrarea unei asociatii la registrul comertului...Mult respect! Poate faci si un material despre Garliste...Ceva materiale iti pot furniza si eu,cu placere,Stii ca acolo s-a nascut Damaschin Bojinca?

Trimiteți un comentariu

 
Countomat website statistics and webcounter (Statistik and Logfileanalyse, Statystyk, Statistici, Statistique)