vineri, 23 iulie 2010

Vizita lui N. Ceauşescu la Reşiţa 1971

N. Ceauşescu a vizitat Reşiţa de mai multe ori de-a lungul timpului. Una din vizite a avut loc în 1971, an în care s-au sărbătorit 200 de ani de la punere în funcţiune a furnalelor, 200 de ani de foc nestins (cu o singură excepţie - 1848). La acestă vizită sa discutat despre dezvoltarea uzinei metalurgice care a dus la demolarea la o mare partea a oraşului vechi, Reşiţa montană. Acest lucru presupunea remodelarea întregului oraş şi inclusiv dezvoltarea acestuia pentru a putea adăposti mâna de lucru - atât de necesară-  care a fost adusă din toate colţurile tării.

Aceste poze sunt scanate după negativele originale, cu amabilitatea lui Vali G.

Completare de Remus Rijnita: Cu acea ocazie au fost inaugurate si alte trei edificii din Resita: Palatul Administrativ, Noua Primarie si Hotelul Semenic toate finalizate pana la inceputul anului 1971. Tot cu acea ocazie sa discutat si despre amplasarea in apropiere a unui magazin universal, magazin care era deja in stadiu de proiect la inceputul reconstruirii noului centru civic al Resitei.

Aştept cunoscătorii să completeze acest articol.Mai jos e vizita facută chiar în uzină, alături de director de pe vreamea aceea care explică planuriile de dezvolatre. În câteva poze se vede macheta viitoarelor furnale şi a laminoarelor.
Clasa muncitoare :)Explicaţii despre noua dezvoltare a uzinei...

Cele două noi furnale.Clădirea din planul secund nu mai există astăzi pe locul ei este noua hala a TMK, lângă biserica catolică Maria Zapezii

Se poate vedea o parte a bisericiiÎn mijloc, cu aparatul de filmat în mână este Ioan Mato, fotograful oficial al CSR-ului.


Îmi asum responsabilitatea publicării acestor poze, ele reprezintă o fila de istorie a micului nostru oras.
Toate materialele cuprinse pe acest site nu poate fi reproduse, copiate, editate, publicate, transmise sau încărcate în nici un fel fără permisiunea mea scrisa.


7 comentarii :

Trimiteți un comentariu

 
Countomat website statistics and webcounter (Statistik and Logfileanalyse, Statystyk, Statistici, Statistique)