miercuri, 7 iulie 2010

Mare chef mare de la Timişoreana – Concurs

Lume, lume în weekendul care acuşi va începe, mare chef mare la noi în Reşiţa.

Unde?

În Parcul Victoria.

Cine?

Vine Timisoreana să ne ospăteze cu mici şi bere şi nu oricum ci cu "Casa Serbărilor". Casă pentru cei ce respectă tradiţia, în cinstea carora, ridicăm o halbă zdravănă de bere.

Dar vine şi cu un concurs numai bun în timp de criză.

Tot ce trebuie sa faceţi este să scrieţi un comentariu, sau pe site-ul vostru un articol cu  “Ce înseamnă pentru tine ospitalitatea în ziua de azi?”. Bineînteles să mă anunţaţi şi pe mine. Fiecare câstigător va primi de la Timişoreana trei beri de calitate şi şase mici mari! Eu, împreuna cu un berar de seamă vom desemna 5 câstigători.

Termenul limită este vineri, înainte de Serbări.

Vineri seara desemnăm câstigătorii, iar sâmbătă îi premiem.

Un lucru important să nu uităm “O bere cu tradiţie se bea cumpătat!”

Concurenţii trebuie să aibă peste 18 ani şi să fie sâmbătă dimineaţa în Reşiţa.





Vineri

ora 20.00

- Zob

- Cargo

Sâmbătă

- ora 20.00

- Zero

- Holograf

Duminică

- ora 20:30

- Pasarea Colibri


Povestea merge mai departe!


Post UPDATE:

Stop Joc :)

Felicitări tuturor!

Toate comentariile au fost foarte bune şi au descris în amănunt ospitalitatea noastra, a bănăţenilor, dar din păcate doar 5 dintre voi au  fost selectati:

Mircea Rusnac


Mihail Voinescu

Remus Rijnita

Marian Chirtes

Andrei Balbarau

Îi rog să mă contacteze pe adresa de email din Info/ Despre mine.

Dacă se poate în această seară, ca să vă pot înmâna voucherele.

Vă mulţumesc pentru participare!

11 comentarii :

Megelea Gabriel spunea...

Ospitalitatea pentru mine inseamna sa tratezi oamenii care iti vin in vizita sau clientii cu rabdare, sa fi politicos... intr-o singura caracterizare : sa il faci pe cel pe care il servesti sa se simta multumit de serviiciile oferite.

Mircea Rusnac spunea...

Ospitalitatea este una dintre principalele trasaturi ale romanilor, prin care s-au facut remarcati de-a lungul timpului. Multi calatori straini, inclusiv cei care au trecut prin Banat, au laudat aceasta calitate remarcabila a stramosilor nostri. Imi place sa cred ca, desi in ultimii ani si-au aratat multe trasaturi negative, totusi concetatenii nostri nu si-au pierdut aceasta traditionala caracteristica si, oricat de amarati ar fi, tot isi primesc oaspetele cu "paine si sare", cum se spune.
Astazi avem posibilitati mult mai mari de a ne dovedi ospitalieri. Prin deschiderea granitelor suntem vizitati de multi straini, pe care ar fi bine sa ii tratam cat mai civilizat, aceasta fiind pana la urma si cartea noastra de vizita si renumele pe care il vom avea in lume. Mi se pare o initiativa foarte buna sa fie abordat acest subiect si sper ca si resitenii isi vor dovedi cu prisosinta ospitalitatea cu ocazia sosirii in orasul lor a Serbarilor Timisoreana.

vaipan emilian spunea...

Ospitalitatea, adica primirea si gazduirea strainilor este o datorie pentru orice crestin. Iubirea de aproapele se constata din fapta ca si pomul din roade "Sa nu uitati primirea de straini caci unii prin ei au gazduit pe ingeri fara sa stie" (Evrei 13. 2). "Cine va primeste pe voi pe Mine ma primeste si cine ma primeste pe Mine, primeste pe Acela care M-a trimis pe Mine". "Cine primeste un prooroc in nume de prooroc, plata de prooroc va primi... Si cine va da numai un pahar de apa rece unuia dintre acestia mici in nume de ucenic, adevarat va spun ca nu-si va pierde plata sa" (Matei 10, 40-42). Orice rau poarta in sine binele care il va nimici si orice bine este subminat de raul care-l urmareste (Fac. 3,15). Ospitalitatea in cadrul necesitatii este un mare bine dar pentru cei imprudenti de multe ori bunatatea ei este nimicita de pacatul chefuielilor si al destrabalarilor ( Ap. 6,1-3; I Cor. 11, 17-34).

Voinescu Mihail spunea...

Ospitalitatea este de a oferi musafirului sau invitatului cu placere tot ceea ce ai disponibil in acel moment in casa si de a-l face sa se simta cat mai confortabil ca si cum ar fi la el acasa.Ospitalitatea nu se rezuma doar la a-i oferi unei persoane mancare si bautura ci si modul de comportare cu acea persoana.Ca si paranteza la ospitalitate exista mai multe feluri : oltenesc ( te intreaba de 10 ori daca vrei sa mananci sau sa bei , numai ca sa servesti ceva in casa lui , iar daca nu vrei tot iti pune pe masa ceva),german ( te intreaba o data si atat );sunt modalitati diferite dar nu inseamna ca sunt mai prejos una de alta.

Remus Rijnita spunea...

Ospitalitatea
În Orientul Mijlociu, gazda obişnuia să toarne puţin ulei pe capul oaspetelui în semn de respect şi ospitalitate. Deci aceasta inseamna ca esti dispus sa aloci timp celui care te viziteaza poate si pentru cateva minute.
Expresia din limba greacă tradusă prin „urmaţi calea ospitalităţii“ transmite ideea de a lua iniţiativa. O traducere redă expresia prin „căutaţi ocazii de a fi ospitalieri“. Mulţi manifestă ospitalitate invitând pe cineva la masă, iar, când e motivat de iubire, acest gest merită toate laudele. Însă, dacă avem iniţiativă, vom găsi multe alte modalităţi de a fi ospitalieri. De pildă, dacă situaţia materială sau starea de sănătate nu ne permite să-i invităm pe alţii la masă, i-am putea invita la o cafea sau la un ceai. Şi aceasta este o dovadă de ospitalitate.
Ospitalitatea este o chestiune de atitudine. Termenul grecesc tradus prin „ospitalitate“ este format din două cuvinte, care înseamnă „iubire“ şi „străin“. Cum îi privim noi pe străini? ... Lipsa de ospitalitate era o ruşine.
Termenul grecesc tradus prin „a primi cu căldură“ înseamnă „a primi cu bunătate sau ospitalitate, a accepta pe cineva în cercul său de prieteni“.
De asemenea, cine se bucură de ospitalitate va manifesta iubire şi consideraţie având bune maniere şi păstrând ordinea şi curăţenia în casa în care este primit ca oaspete.

Beko Marius spunea...

Ospitalitatea este o trasatura caracteristica recunoscuta a poporului roman.In ea se manifesta aceeasi umana deschidere spre om.
Ospitalitatea e omenia manifestata fata de straini.

Parascuta Elena spunea...

Ospitalitatea se refera la primirea generoasa si cordiala a unor oaspeti in spatiul tau propriu,se refera la a da si a oferi.Dar nu spune nimic despre motivul pentru care primesti,dai sau oferi.

Chirtes Marian spunea...

“Ce înseamnă pentru mine ospitalitatea în ziua de azi?”
Ospitalitatea este piatra de temelie a romanului adevarat , este sentimentul ca faci ceva cu viata ta si ca nu lasi sa te manance indiferenta. Pentru multi poate insemna o pierdere ,de bani ,munca sau de produsele oferite , dar pentru mine cred ca inseamna cel mai frumos gest de a spune ca suntem prieteni sau ca a fost o placere sa impartim o sticla de vorba si o gustare de mici .
Fiind ospitalier iti castigi dreptul a fi numit OM

Andrei Balbarau spunea...

Banatul mereu a fost si o sa fie "fruncea" in ceea ce priveste ospitalitatea, lucru de asteptat de la un judet in care traiesc atatea minoritati in pace si armonie. In judet nu se aud cuvinte de ura adresate de la o etnie la alta, se vad doar diferite etnii care participa mereu la sarbatoarea alteia, realizand o minunata armonie si un exemplu de urmat.
E si normal ca, intr-un astfel de judet, ospitalitatea sa fie o valoare de cinste pentru cei care traiesc in Banatul de Munte, o ospitalitate pura si sincera.
Sinceritatea si puritatea sunt cele doua valori pe care le consider eu esentiale pentru ospitalitate. Atata timp cat ai sufletul curat si vrei sa ajuti, chiar si un strain, consider ca duci mai departe valoarea pornita din vechi strabuni, sentimentul unei perioade in care oamenii, mai presus de toate functiile si statuturile sociale, erau tratati egali in ochii strabunilor.

Mircea Rusnac spunea...

Multumim pentru alegere. A fost frumos acolo astazi la pranz, o atmosfera calma si nu imbulzeala cu care ne-am obisnuit la alte ocazii. Pe deasupra, spectacolele din program sunt foarte interesante pentru resiteni. Ne bucuram ca Timisoreana include in Serbarile ei si orasul nostru. Distractie placuta in continuare si asteptam cat mai des la noi aceasta marca de bere de mare traditie!

Butac Ionut spunea...

Ai si tu dreptatea ta...CE MAI ZICI?

Trimiteți un comentariu

 
Countomat website statistics and webcounter (Statistik and Logfileanalyse, Statystyk, Statistici, Statistique)